شهید حاج اکبر خردپیشه شیرازی
نام شهید: اکبر
نام خانوادگی شهید: خردپیشه شیرازی
نام پدر :
محل تولد: دهبید فارس
تاریخ تولد : 1334/00/00
وضعیت تاهل : متأهل
تاریخ شهادت : 1365/10/04
محل شهادت :جزیره بوارین
نحوه شهادت :توسط دشمن در جبهه
نام عملیات : کربلای 4
رمز عملیات : محمد رسول الله
محل دفن :گلزار شهدای علی بن جعفر علیه السلام
‫تصاویر‬
‫زندگی نامه
‫خاطرات‬
فیلم و صوت
وصیت نامه ‫
‫اسناد‬
‫دست نوشته‬
معرفی کتاب

سردار شهید «حاج اکبر خرد پیشه شیرازی »در سال 1334 در روستای علی آباد کوشک ده بید تولد یافت و تحت تعلیم پدر و مادری بزرگوار ، اولین آیات نوررا بر زبان راند . روح آرام و ملکوتی او از همان اوان کودکی در چشمه سار دعا و نیایش تطهیر یافت و با عشق ائمه اطهار (ع) گره خورد . وی دوران ابتدایی و راهنمایی تحصیل را در ده بیدگذراند سپس راهی آباده گردید و تحصیلات متوسطه را در یکی از دبیرستان های این شهر ادامه داد . آشنایی شهید با عالم فرهیخته ای چون حاج آقا چیذری (ره) نقطة عطفی در زندگی وی بود چرا که به شویق و راهنمایی آن فقید ، به تحصیل علوم دینی روی آورد ودر شهر مقدس قم ،سطوحی از دروس حوزه را پشت سر گذاشت . شهید خرد پیشه ، در مدرسه حضرت آیت الله گلپایگانی (ره) تحصیلات خود را در حضور استاد چیذری ادامه داد و در همین زمان به وساطت استاد ، با یکی از بانوان فرهیختة حوزه پیمان همسری بست و در خانة محقری در قم ، زندگی مشترک را اغاز کرد. فعالیتهای سیاسی و انقلاب سردار شهیدحاج اکبر  خرد پیشه ، در سه دورة مختلف به شکل خاصی آغاز وادامه یافت : در سالهای سیاه ستمشاهی به علت ارتباط تنگاتنگ با حوزه ،در مرکز فعالیتها و مبارزات سیاسی و انقلابی قرار گرفت . وی به حسب ارتباطی که با حضرت امام (ره) داشت به راحتی اعلامیه هاو نوارهای آن خورشید در تبعید را به دست آورده به شهر و دیار خود ارسال می داشت .در جریان همین مبارزات بارها ،مورد تعقیب ، بازداشت و ضرب و شتم نیروهای خود فروختة رژیم قرار گرفت و چه بسا شبها که بعداز درگیریهای سخت با ساواک ، با پای برهنه و لباسی پاره پاره به خانه کوچک خود در قم مراجعت می کرد .

شهید خرد پیشه پس از پیروزی انقلاب به زادگاه خود بازگشت و با مساعدات جمعی از یاران انقلاب ، اولین کمیتة انقلاب اسلامی را در «ده بید»بنیان نهاد . آن عزیز در روزهای بحرانی بعد از انقلاب که منافقین و گروهکهای ملحد به انحاء مختلف سعی در انحراف افکار داشته و در فکر ضربه زدن به انقلاب بودند ، با سخنرانیهای توفنده و آتشین خود ،نقاب از چهره پلید آنها برداشته و به شدت با عمال فساد و خوانین و ضد انقلاب به مبارزة رویارو پرداخت . وی بعد از تشکیل سپاه و قبل از مراجعت به شهر مقدس قم ، در سپاه پاسداران ده بید ، مسؤولیتهایی را عهده دار گردید ، اما در ادامه ، رسماًبه سپاهیان جان برکف امام در قم پیوست و در معاونت عملیات ،مشغول به کار شد . با آغاز جنگ تحمیلی در هیأت گروهی اعزامی از سپاه قم راهی مناطق آشوب زده جنوب گردید و سومین دوره از فعالیتهای مبارزاتی خود را آغاز کرد .وی در جریان فتح خرمشهر و در حالی که به عنوان فرماندة گردان،انجام وظیفه می کرد ، به شدت مجروح شده و از آنجا که بهبود کامل ایشان منوط به انجام چندین عمل جراحی در تهران بود از طریق سپاه به پادگان 21 حمزه (ع) مأموریت یافت و با قبول مسؤولیت آموزش نظامی ،خدمات شایانی را به انجام رسانید . پس از چند عمل جراحی ،بهبود نسبی حاصل شد و آن پاسدار نجیب بار دیگر به یاری رزمندگان سلحشور جبهه شتافت ومسؤولیت یگان دریایی «لشکر 17 علی بن ابی طالب »را عهده دار گردید. وی با عنوان مسؤول پادگان خیبر ،در آموزش و اعزام نیروهای تازه نفس به جبهه های حق علیه باطل ، سهمی چشمگیر داشت ودر هر اعزام ، خود نیز به همراه نیروهای آموزش دیده ، رهسپار دیار خون شده ودر عملیاتهای مختلف حضورمی یافت. عملیات کربلای 4 با اندوه پرواز ملکوتی صدها تن از پرندگان سبکبال این آب و خاک ، به عملیات کربلای 5 پیوست و سردارشهید حاج شیخ اکبر خرد پیشه نیز در این میان در تاریخ چهاردهم دی ماه 1365 و در حالی که معاونت مهندسی لشکر را به عهده داشت ،با زندگی پر فراز ونشیب خود بدرود گفت و عاشقانه به خیل شهدای کربلای شلمچه پیوست . پیکر مطهر آن سردار شهید حدود یک ماه در منطقه باقی ماند اما با فتوحات رزمندگان اسلام در کربلای 5، به پشت جبهه انتقال یافت و طی مراسمی با شکوه ، در زادگاهش به خاک سپرده شد. 

قبل از عملیات کربلای 4 حاج اکبر شیرازی به عنوان همکار و جانشین واحد مهندسی به این واحد معرفی شد، علاقه مند بود سختترین کارها به او واگذار شود . برای عملیات کربلای 4 آماده می شدیم . وکارها را تقسیم می کردیم. برای عبور نیروها ازنحر خین باید روی این نحر پل شناور می زدیم مسئولیت زدن پل را حاج اکبر قبول کرده بود چون هرپل شناور را باید دو نفر تا پای خین حمل می کردند از بین نیروها تعداد 30 نفر ، افراد قوی هیکل و درشت اندام را انتخاب کرد وقرار شد از این نیروها در بردن و زدن پل استفاده شود. به شیرازی گفتم : حاجی بگذار مسئولیت وزدن پل در شب عملیات به عهده من باشد واو قبول نمی کرد.اصرار مرا که دید گفت : آقای امینی من اگر شهید شوم نیروهای  واحد چون شما را می شناسند در ادامه عملیات مشکلی پیش نمی آید وواحد مهندسی به خوبی مدیریت و اداره می شود  ولی اگر شما شهید شوی چون بچه ها هنوز مرا خوب نمی شناسند شاید مشکل پیش بیاید بنا براین مسئولیت زدن پل روی نحر خین به من واگذار شود بهتر است . حاج اکبر شیرازی در کنار نحر خین به شهادت رسید و جنازه مطهر اوکنار نحر جا ماند ،بعد از عملیات کربلای 5  اورا آوردند .   

 

راوی : حسینعلی امینی ( فرمانده واحد مهندسی لشکر 17 علی بن ابیطالب (ع) )


    در عمليات والفجر8 گاهي فركانس و خط بي سيم عراق و ايران روي هم مي افتاد. يك روز اين اتفاق افتاد و ارتباط برقرار شد و يك خانم عراقي پشت بي سيم ترانه مي خواند. البته ما كه متوجه نمي شديم. شهيد شيرازي چون درس طلبگي خوانده بود و روحاني بود به ما گفت: «آن زن ترانه مي خواند». آن قدر قرآن خواند تا ارتباط بي سيم قطع شد. من از حاجي پرسيدم: «چه چيزي به گوش اين بنده خدا مي خواندي؟». گفت: «برايش سوره فيل را خواندم»

 

راوی : غلامرضا راهزانی


    بچه هاي اوليه سپاه كه سال هاي 59-58 وارد سپاه شده اند، خوب مي دانند كه حاج اكبر شيرازي انساني قدرتمند، شجاع و جسور بود كه روحي بلند داشت و در برخورد با دوستان متواضع و فروتن بود. در عمليات والفجر 8 فاو، دشمن اسكله را مرتب تهديد مي كرد. با بررسي هايي كه انجام شد، قرار شد محل اسكله را جابه جا كنند. جزر و مد آب رودخانه اروند از يك طرف و شدت جريان آب از طرف ديگر مشكلاتي را به وجود آورده بود. هنوز آفتاب طلوع نكرده بود. به اسكله رفتم. ديدم حاج اكبر با لباس داخل آب است و در حال جابه جايي پل هاست. اين كار را شبانه شروع كرده و تا صبح مشغول بود. ايشان موفق به جابه جايي شبانه اسكله شد. صبح همان روز، پس از جابه جايي اسكله به محل ديگر، موشك زمين به زمين دشمن به همان محل قبلي اسكله اصابت كرد كه اگر اين شهيد بزرگوار شبانه اسكله را جابه جا نكرده بود، قطعا با اصابت موشك تلفات زيادي مي داديم.

 

راوی : همرزم شهید

قسمتی از وصیت نامه شهید

«ای مردم! نگذارید انقلاب از بین برود. وحدت خود را حفظ کنید و همیشه در صحنه حضور داشته باشید؛ چون دشمن در کمین است. تا رهایی امت های مسلمان و محرومین جهان، به رهبری امام خمینی (ره)، در صحنه باشید و جبهه ها را خالی نگذارید.
از برادران سپاه خواسته است که احساس خستگی و ضعف نکنند، که این دو باعث شادی دشمن می شود. و می نویسد: «قدر خود را بدانید که خواب و آرامش را از ابر قدرتها گرفته اید، امام می فرمایند که اسلاف سپاه، اسلاف اسلام است. این سخن خیلی مهم است. حواستان جمع باشد، نکند خدای ناکرده آب به آسیاب دشمن بریزید. از باندبازی و چاپلوسی به دور باشید که این دو عامل شکست سپاه هستند. نماز شب بخوانید و همیشه به نماز جماعت حاضر شوید ...».

 

شهید حاج اکبر خردپیشه شیرازی

 

 

این کتاب از مجموعه ستارگان حرم کریمه روایت سرداران و فرماندهان استان قم است که به گوشه هایی از زندگی این شهیدان می پردازد.


نام کتاب: شهید حاج اکبر خردپیشه شیرازی

نویسنده: زهره شریعتی      ناشر: انتشارات حماسه یاران          قیمت: ۲۵۰۰ تومان     قطع: پالتویی